https://azmoonsf.com/shop/

دیتالاگر چیست؟ دیتالاگر (Data Logger)

دیتالاگر چیست؟ دیتالاگر (Data Logger) و یا ثبات، وسیله ای است که می‌تواند اطلاعات مختلفی را توسط خود و یا توسط یک حسگر یا دستگاه خارجی را در طول زمان اندازه گیری و ذخیره نماید. این اطلاعات می تواند از نوع پارامترهای دما، رطوبت، فشار، ولتاژ و یا جریان باشند. اکثر دیتالاگرها معمولاً کوچک و قابل حمل هستند و کاربرد آزمایشگاهی و تست و اندازه گیری دارند. دیتالاگرها دارای یک حسگر بوده که پارامتر مورد نظر را اندازه گیری کرده و سپس در حافظه داخلی خود ذخیره می کنند. برخی از ثبت کننده ها دارای نمایشگر بوده و می توان داده های ذخیره شده را در آن مشاهده کرد.

دیتالاگرها معمولاً در دو نوع  دیتالاگر آنلاین Online و دیتالاگر آفلاین Offline. موجود می‌باشند.

دیتالاگرهای آفلاین فقط می‌توانند اطلاعات اندازه گیری شده را در داخل خود ذخیره نمایند. هنگام تخلیه اطلاعات کاربر می‌بایست به صورتی دستی از طریق رابط معمولا USB، اطلاعات را استخراج نماید. اما دیتالاگرهای آنلاین علاوه بر این می توانند  اطلاعات را بدون دخالت کاربر از بی‌سیم و یا تحت شبکه به سیستم مرکزی Server، انتقال دهند.

از جمله مواردی که می‌بایست در هنگام خرید دیتالاگر مورد توجه قرار بگیرد به شرح زیر می‌باشند.

  • چه پارامتری را می خواهید اندازه گیری کنید.

بر اساس اینکه چه نوع پارامتری را می خواهید اندازه گیری و ثبت نمایید می بایست به نوع حسگر و دقت اندازه گیری آن توجه کنید. هر آنچه تعداد سنسور ها و دقت آنها افزایش یابد هزینه دیتالاگر نیز افزایش می بابد.

  • اطلاعات چه مکانی را می خواهید ثبت نمایید.

باید توجه کرد که اطلاعات مکانی را که می خواهید ثبت نمایید به چه میزان برای شما مهم و حساس می باشد. در مواردی که  اهمیت و حساسیت بالاتر باشد بهتر است از دیتالاگر های آنلاین استفاده شود. اما برای موارد کم اهمیت نوع آفلاین نیازتان را برآورده می کند.

  • بازه انداره گیری

بازه اندازه گیری یا نرخ نمونه برداری اطلاعات و میزان حافظه ذخیره سازی از نکات مهم در انتخاب دیتالاگر  هستند.

  • اطلاعات را به چه صورت می خواهید ذخیره و در صورت لزوم ارائه نمایید.

قابلیت ارائه اطلاعات ذخیره شده یکی از ویژه گی ها مهم در انتخاب نوع دیتالاگر می باشد. هنگام انتخاب دیتالاگر باید توجه داشت که نرم افزار مربوط به دیتالاگر قابلیت پرینت اطلاعات و ارائه به صورت فایل pdf و به صورت Excel را دارا باشد. عموماً سازمان های نظارتی اطلاعات را از کاربران به صورت فایل pdf می پذیرند.